Qui som?

Som persones en transició decreixentista, que portem uns anys empoderant-nos tot recuperant coneixements útils per a cobrir les necessitats bàsiques de forma individual o col·lectiva. Hem viscut d’aprop les realitats locals i considerem que és de vital importància recuperar la sobirania, com a ciutadans, en aspectes tant vitals com l’alimentació.

Hem experimentat amb tècniques de cultiu i elaboració innocus o inclús beneficiosos pel medi, amb tècniques de construcció més sostenibles i eficients, amb coneixements que amplien la nostra visió de l’entorn proper i hem participat de processos de somni, decisió, acció i celebració col·lectives en l’evolució que ha patit l’Ecoxarxa Penedès en els últims anys. Això ens porta a voler materialitzar alternatives sòlides a les estructures imperants, que l’únic que propicien és la distribució de riquesa des de la base ciutadana cap a les elits.

Amb el que hem viscut i observat, hem volgut crear un pont entre la consciència ciutadana i els productes de qualitat amb repercussió econòmica d’àmbit local. Així, lo Traginer, vol apuntalar bé aquest pont per garantir un fàcil accés a participar en crear un motor de canvi real.

Ajudant als petits productors de la zona, enfortim el teixit econòmic de proximitat i col·laborem en projectes conscients i preocupats pel seu impacte mediambiental. D’aquesta forma escollim quin és el model que volem.